Waarom energetisch opschonen?

We staan elke dag onder de douche, poetsen onze tanden, wassen onze kleding en beddengoed, poetsen ons huis en rijden zo nu en dan onze auto door de wasstraat, maar ons energieveld en energetische systeem wordt vaak vergeten, terwijl dit net zo belangrijk is.

Naast een fysiek lichaam hebben we ook allemaal een energetisch lichaam, bestaande uit meerdere energetische lagen. Dit wordt ook wel het 12-lichaamssysteem genoemd. Het kan zijn dat je je al bewust bent van je energievelden, de buitenste laag van jouw systeem. Iets wat regelmatig waargenomen wordt is bijvoorbeeld een wit randje om iemand heen. Of jij je er nu bewust van bent of niet, je hebt dagelijks met jouw energieveld (en die van anderen) te maken.


Er zijn verschillende omstandigheden die ervoor zorgen dat je energieveld vervuild raakt. Dit kan op energetisch, emotioneel, spiritueel en ook op lichamelijk niveau en kan zowel lichamelijke als psychische klachten veroorzaken.

We worden continu beïnvloed door de energie in en om ons heen.

Heftige gevoelens en emoties blijven veelal hangen in jouw energetische systeem en kunnen zich bij langdurige ophoping kristalliseren en vastzetten. Door deze ontstane blokkades kan energie vervolgens niet meer vrij stromen, waardoor fysieke klachten kunnen ontstaan.


Zware energie blijft aan je energieveld ‘plakken’, maar ook emotionele processen hebben effect op jouw energieveld en kunnen allerlei klachten veroorzaken. Een vervuild of beschadigd energieveld kan er voor zorgen dat je slecht slaapt, onbalans, onrustig gevoel, vermoeidheid en een kwakkelende gezondheid hebt. Het is daarom van belang om regelmatig je energieveld op te schonen.